Har en barnskötare ett lättare jobb än en förskollärare?

En personal på sonens dagis väntar barn i mitten på november. Hon hade sökt havandeskapspenning på halvtid från förra veckan. Men hon blir inte beviljad det. När hon pratar med handläggaren så upprepar denna flera gånger att hon (L) inte har ett tungt jobb, för hon är ju bara barnskötare. Öhhh, ja, men hon gör samma jobb som övrig personal på arbetsplatsen även fast de är förskollärare. Skulle hennes jobb vara mindre tungt bara för att hon har en lägre utbildning? Det är ju samma arbetsplats, samma arbetsuppgifter och det enda som skiljer är vad som finns i lönekuvertet. Sen hade handläggaren även tyckt att lyfta barnen behövde hon ju inte göra, det var ju bara att sätta sig ner på huk. Ok... Hade hon tänkt att L skulle sätta sig ner och säga en magisk ramsa för att få barnet upp i matstolen eller upp på skötbordet?? Eller ska hon ge barnen mat på golvet och byta på dem där också?

Något annat som är fascinerande i det hela, vad gäller försäkringskassan alltså, är att det beror så vansinnigt mycket på vilken handläggare du får. Det finns andra som har blivit beviljade hp på heltid, trots att de på den förskolan inte tog hand om disk och städning själva, vilket de gör på den här där L jobbar. Men den tjejen kanske var förskollärare, för tydligen så har de ett tyngre jobb än vad barnskötare har...

Sånt här gör mig så arg!!!! Dessutom så hade handläggaren varit riktigt nedlåtande mot henne under hela samtalet. Usch, nu måste jag försöka lugna ner mig lite, också återkommer jag senare med rapport om veckan som gått.
#1 - - Mrs.F:

Förskollärare brukar även de ha väldigt svårt att få havandeskapspenning. Hos oss är det lika dant, de för tidigt födda väger ju inget...(nästan) så då kan det väl inte vara tungt hos oss. Ehhh... att det sen kan vara så att man måste springa till förlossningen när som helst och med en transportkuvös i släptåg (den väger bly) eller bara det faktum att man kan vara tvungen att stå flera timmar i sträck vid ett barn var heller inte jobbigt tyckte de på FK.