Julkort och vänner

Jag hämtade ut våra färdiga julkort i går, så nu sitter jag och skriver adresser på kuverten. Vi brukar skicka ut ca 60 st julkort, men det kommer inte att bli lika många i år. Vi har rensat lite i adressboken och bestämt oss för att bara skicka till dem som vi upplever bryr sig om oss. Vissa som vi skickat till i många år, får vi aldrig något tillbaka från. Lite tråkigt tycker jag, då jag själv fungerar så att om jag får av någon jag inte kommit ihåg att skicka till, så skickar jag ett sent julkort, eller så ser jag åtminstone till att det blir skickat till den personen nästa år. Sen har vi några som jag räknat som vänner, som jag känt i massor av år, men som varken har kommenterat något runt att jag var gravid eller nu sen Skruttan är född. Och då bör de ändå veta om det, eftersom jag skickat bloggadressen till dem (och jag vet att åtmintone två av dem faktiskt läser min blogg också). En av dem skickar dessutom skojiga mail till mig regelbundet, men har ändå inte kommenterat eller gratulerat. Sånt sårar mig. Självklart är jag heller inte felfri, och självklart missar jag ibland också. Men när samma människa återkommande visar att hon inte bryr sig, då är jag beredd att säga upp den vänskapen. Jag har många fina vänner runt mig, och jag ägnar hellre tid och kraft åt dem, än åt dem som inte ger något tillbaka.

Sicken go trollunge!

Så här såg sonen ut i morse;

Framifrån...

...och bakifrån. Det syns lite dåligt på bilden, men det är en tofs längst ner på svansen.

Jag måste erkänna att jag är lite stolt över att jag faktiskt fick till detta. :-) Efter att jag tog bilden gjorde jag en liten ändring. Jag sydde ihop axelbanden där de ligger i kors på ryggen, eftersom banden ville ramla ner från axlarna på honom. Men med det tillägget så satt banden kvar som de skulle. :-) På dagis skulle de sen fixa lite smink och kanske piffa till håret också. :-)

Nu ska jag fortsätta med framplocket av julen. Vi köpte en ny gran igår, eftersom vi inte längre har plats för den stora vi hittills haft på jularna. Så nu ska den gamla granen ut på Blocket hade jag tänkt. Om det är någon som är intresserad av en gran modell större, den är minst 215 cm hög (ska kolla sen för den kan vara högre), så får ni hojta till. Den är någon sorts lyxvariant, så den är jättefin. Typ 200:- hade jag tänkt försöka få för den. Jag minns inte exakt vad den kostade som ny, men jag tror att det var strax över 400:-.

Länge sen sist

Usch, och fy på mig! Så dålig jag varit på att uppdatera! Inte ett endaste inlägg på över en vecka... Jag lovar återigen att försöka bättra mig.

Vad har vi då gjort denna tysta vecka? Jo, jag har sytt på sonens trolldräkt och förhoppningsvis blir den klar under eftermiddagen så att han kan ha den på trollfesten på dagis i morgon. Sonen, Skruttan och jag har varit på Öppna förskolan och på kyrkans öppna förskola. Det sistnämnda var första gången på flera år, eftersom det inte passat in i schemat. Lite roligt var att de dagen innan hade hittat handavtryck som jag gjort på dottern och sonen när vi var där sist, vilket borde ha varit våren när dottern var 3½ och sonen skulle fylla 2. Maken och min pappa har fortsatt att renovera på toaletten (för visst har jag berättat att vi rivit ut allt därifrån och att det ska bli alldeles nytt och fräscht?), så vi har haft damm i hela huset. Barnen testade skidorna för första gången i år i söndags, och senare samma kväll trotsade vi snöovädret och gick till isbanan. Barnen blåste i princip över isen på skridskorna, så det var lite svårt att åka dit de ville, men roligt hade de. :-) Vi har även ägnat ett par timmar åt att leta efter barnens lekhjälmar, innan jag till slut hittade dem i förrådet på en plats där de definitivt inte borde ha varit (bland jord och sommargrejer). Skruttan har mest ägnat dagarna åt att dra av sig strumporna och suga på sina tår. Sen har hon kommit på att det är jättekul att prutta med munnen så att det stänker saliv åt alla håll, vilket hennes syskon glatt hakar på. :-) Vi har hunnit fota för julkorten också. Ovanligt för oss att vara ute så sent. Vi brukar normalt ha dem färdigtryckta och klara vid den här tiden. Barnen var så duktiga och vi fotade ca 100 kort. Men när det är tre som ska vara glada samtidigt, så slutade det med att det bara var två stycken som de alla var riktigt fina på. Vi har för en gångs skull kommit ihåg att skicka in bild till lokaltidningen, så att de kan få vara med i Luciabilagan. Så håll utkik där när den kommer! :-) Dottern har fortsatt trassel med klasskompis E, som inte vill låta dottern vara. :-( Vi måste ta oss en ny funderare på hur vi ska kunna hjälpa henne att få ordning på situationen. För det är inget bra när hon önskar att E ska vara sjuk, och att hon vill att jag ska kolla om det är någon dag under veckan som E ska vara ledig, så att hon kan längta till den dagen. :-( Sen hade ett pucko från femman varit och hälsat på i förskoleklassen, och passat på att stoppa dotterns finger i en pennvässare - och sen börja vässa! Dottern fick halva nageln avskuren... :-(

Nu ska sonen få ta över datorn och jag ska gå och amma Skruttan. Sen hoppas jag kunna vila lite också, eftersom jag vaknade 03.45 i natt och inte har sovit mer än ca 30 minuter efter det. Lite mör i huvudet känner jag mig.