Så här i slutet på året

Jag sitter nergrävd i böcker med fingarna snudd på fastgjutna i tangentbordet. Typ. Jag skriver examensarbete och ja, det är ju på ett sätt kul, men samtidigt så tråkigt. Att genomföra intervjuerna var roligt och att srkiva om dem, men det är allt det här andra som också ska dit. Inte lika kul... Och det går så långsamt...
 
Men nu tittar jag upp ur skrivarträsket. En stund. Och passar på att berätta att LillPrinsen har börjat kunna hålla sin flaska själv.
 
 
Storkillen!
 
Imorgon tar året slut. Igen. De enda nyårslöften jag ger är att jag ska göra mitt bästa i allt jag företar mig. Precis som jag brukar. I år blir det en del idrottsliga utmaningar. Masters SM i simning, Vårruset, Tavelsjö Halvmaraton och Toughest. Och säkert kommer det att tillkomma något på vägen också. En hel del blåsor och blåmärken och skavsår lär jag skaffa mig. Precis som det ska vara när man utmanar sig själv.
 
Då jag inte vet om jag hinner in hit imorgon, så passar jag på att nu önska er alla ett riktigt gott nytt år!

Tomten har kommit!

Inte nog med att tomten hade lämnat klappar i barnens julstrumpor och lagt en stor hög under granen. När vi kom hem från kyrkan så hann vi nästan bara innanför dörren så kom tomten med flera klappar!
 
 
LillPrinsen var lite skeptisk till den där skäggiga typen, och vågade inte ta emot sitt paket. Han vågade inte ens ta i det sen han fått det i knät, utan gömde händerna bakom ryggen. Lille skrutten. ♥
 
 
Filuren var inte blyg för tomten.
 
 
Älvan fick också paket.
 
 
Och Skruttan fick det allra största paketet.
 
Nu myser vi en stund med film och godis, innan det är dags att börja fira jul på riktigt.
 
 
God Jul till er alla!

Sånt vi gör dagen innan julafton

Efter 15 år inom kooperationen så borde jag ha erfarenhet att förstå att dagen innan julafton är inte rätt dag att julhandla... Men i år blev det så ändå. Och vi överlevde. Men det var på håret...
 
Tragiskt nog blir det en knäck-lös jul hos oss. För knäck går tydligen inte att köpa. Eller i varje fall så hittar jag ingen. Och jag är för knäckt för att orka göra egen...
 
I övrigt har vi lekt ute. Eller vi och vi. Älvan, Filuren och Skruttan har lekt ute.
 
 
Här leker Filuren och Älvan att de är julklappar, och att julklappen Älvan är på rymmen. Eller så leker de något annat. Vem vet.
 
 
Här leker LillPrinsen att han är elektriker och försöker koppla ihop ljusslingan på granen på ett nytt spännande sätt. Eller så hittade han bara något som lös som såg spännande ut.
 
 
Här har Älvan, Skruttan och Filuren smugit fram till granen och börjat plocka i de paket som ligger där, vilket är de som alla barnen ger till varandra, och de som maken och jag ger till varandra. Inte helt lovligt... Fast om det är så att de smyger in några extra fina paket till mig så är det absolut lovligt att vara där!
 
 
Här har Skruttan fått något sorts anfall som de övriga två försöker avhjälpa genom att kasta paket på henne. Eller så skakar de bara paket för att försöka lista ut vad som är däri.
 
Sånt gör vi idag. Vad gör ni?