Vilken besvikelse!

100media_imag012 (MMS)

Det var stängt när vi kom till Öppna Förskolan. Stängt för fortbildning."Men mamma! Hur kan öppna dagis ha stängt när vi skulle komma dit?!?", undrade Skruttan med darrande underläpp och tårar i ögonen. Ja, det undrar jag med. Eller framförallt undrar jag varför den personal vi pratade med i torsdags, och berättade att vi skulle komma måndag eller onsdag den här veckan, inte sa att de skulle ha stängt idag... Och tydligen är det stängt på stans övriga Öppna Förskolor idag också. Skruttans besvikelse har dock lagt sig och nu leker vi på en lekpark. Och sen ska vi göra chokladbollar och ha mys.

Några snabba ord från röran

Jag har mycket att göra just nu. Skruttan är lovad att få lite lekkompisar den här veckan, så igår var vi och hälsade på I och hans mamma M. Det var väldigt trevligt och Skruttan började fråga direkt när vi kom hem igen, om när hon skulle få träffa I igen. Sen hade Mellan F fotbollsträning i går eftermiddag och Stora N simträning i går kväll.

Imorse insåg jag att det där "närmare skolstarten" som jag tänkt i flera veckor plötsligt är nu. För skolan börjar på måndag för mig. Så då blev det snabba ryck att få tag i en klipptid. 1 timme och 45 minuter efter jag ringde och efterfrågade en tid, så var jag nyklippt. Borta är det långa och nu är det hyfsat kort i stället. Skönt!

Sen har vi någon som fyller år på torsdag, Stora N, så nu tisslar och tasslar vi här hemma och det fixas presenter. Släkten kommer på torsdag och en handfull kompisar kommer på fredag. Så diverse kalasplaneringar pågår också.

I morgon blir det Öppna Förskolan för Skruttan och mig på förmiddagen. På eftermiddagen ska jag andas. Jag tror att det är läge för det.

Ibland är det bra med regniga dagar

Regn och blåst är väl egentligen inte det väder jag önskar om jag får önska, men idag passade det rätt bra. Jag hade en massa grejer att ta tag i. Tex så har jag bytt till höstgardiner och, hör och häpna, även lagt upp köksgardinerna! Det ni! Vi har haft dem i två år eller nåt (under vinterhalvåren), men det har liksom bara inte blivit av... Och normalt så brukar vi packa ihop utemöblerna för vinterförvaring lagom till den första snön kommer, inte så att vi planerar det så, men det har en förmåga att bli så i allafall. Men inte i år, för nu är det redan gjort. Och vi har tvättat och plockat och sorterat. Jag har märkt ut var den anslagstavla jag gjort ska sitta (bild kommer så fort den sitter uppe), så nu väntar jag bara på att Morfarpappan ska hitta en ledig tid och komma och hjälpa mig att borra upp den. (Vår klena borrmaskin fixar inte betongväggen lika bra som hans). Om den sen kommer att hänga rakt utifrån min märkning återstår att se. Och handlat hann jag och barnen med medan maken var i gymmet. Nu är det bara lite mer tvätt kvar, sen blir det gomiddag med fläskfilé, klyftpotatis, bearnaisesås och en god sallad. Resten av kvällen ska jag bara slappa och hålla tummarna för att de auktioner jag har på Tradera, och som går ut i kväll, ger några hundralappar. Det vore välbehövligt just nu. Studiemedlet kommer nämligen inte nu i månadskiftet, utan inte förrän ca en vecka efter kursstart. Och kursstart är inte förrän om en vecka...