Om ett transbarn

Dagens boktips blir den här boken som handlar om en familj vars yngste son, visar sig vara en flicka. För mig som förälder till ett transbarn innehöll den en del igenkänning, och för er som inte har ett transbarn nära så tror jag att den kan ge en del mer förståelse. Det är en påhittad roman, men hon som skrivit den är själv mamma till ett transbarn.


Läs den!!

Tack för alla fina ord!

Både Max och jag är väldigt rörda över alla fina kommentarer vi fått på olika sociala medier efter reportaget på tv igår! Stort tack! Att vi gjorde detta var för att Max ville visa andra barn med samma funderingar över sin könsidentitet att de inte är ensamma. Han hoppades också kunna sprida kunskap om barn som honom. I någon enstaka negativ kommentarer så har vi märkt att det finns en del människor som skulle behöva upplysas lite, så det känns väldigt viktigt att han tog beslutet att göra det här. För det var hans beslut. 
 
Visste ni att det är barnmisshandel att lyssna på sitt barn? Att säga till sitt barn att jag älskar honom för den han är oavsett om han känner sig som en flicka eller pojke? Att stötta sitt barn så att han får må bra? Det är tydligen barnmisshandel och jag lurar honom... Hur man nu kan lura någon genom att lyssna och se till att hen mår bra... Istället borde jag ha sagt att "du måste vara flicka även om det får dig att må dåligt"! Spännande va?
 
 
Alternativ 1; Lyssna på sitt barn = barnet mår bra.
Alternativ 2; Tvinga sitt barn att vara någon som känns fel = barnet mår dåligt.
 
Det finns på riktigt människor som tycker att alternativ 2 är det som är rätt...
 
Troligen skulle samma människor smälla av om de visste att alla mina pojkar någon gång har haft klänning och nagellack. För att de velat det. Och jag har lyssnat på dem. För jag lyssnar på mina barn. Jag tvingar dem inte att uttrycka sig med kläder eller hår på ett sätt som känns fel för dem. Och jag tvingar inte på ett barn en könsidentitet bara för att kroppen ser ut på ett visst sätt, när insidan känner annat!

På tv!

I dagens "Fråga Doktorn" kan ni se ett reportage om vår Max! Jag är så stolt så stolt över honom som vågar stå för den han är!
 
Kolla här! Ca 9,5 minuter in så börjar det.

 
Älskade unge! 💕