Skolavslutning, cykelfest, fadder, bröllopsdag

Tänk vad mycket det hinner hända på bara några dagar! I torsdags hade dottern sitt livs första skolavslutning. Hon tyckte det var jättespännande och ser verkligen fram emot att börja ettan till hösten. Dagen till ära fick barnen göra en avslutningstårta. Smarrig värre! :-)

Dottern väntar på att hennes klass ska få gå upp och sjunga.

Finklädda barn som väntar på att få avnjuta sitt verk - avslutningstårtan med jordgubbar och nonstop.


Fredagen blev rätt lugn. Jag minns faktiskt inte alls vad vi gjorde. Städade, tror jag. Eller, visst ja. Jag vaknade ju tidigt och fick för mig att jag skulle ut och springa. Jag hann hela rundan innan de andra vaknade och kom ner. Då tittade de lite konstigt på mig som satt i köket och stretchade. :-)

I lördags hade vi cykelfest. Vi hade en förrätt och jag hade tänkt fota skapelsen vi bjöd på, men jag glömde det. :-( Det var i allafall en smördegslåda med smörfrästa haricotes verts och en ljuvlig champinjonstuvning. Vitt vin och lite sallad till det. Våra gäster verkade nöjda och själva tyckte vi att det var lyckat. Varmrätten fick vi sen cykla tvärs över halva stan för att äta, och efterrätten avnjöts ett par kvarter från här där vi bor. Tur att festen sen bara var ytterligare ett par kvarter bort. :-)

I söndags var vi på min kusin S yngste sons dop. Jag hade, tillsammans med en av deras killkompisar, fått den stora äran att få bli fadder åt lille S. :-) Min kompis H, som har www.hellabelladesign.se hade gjort den fina tavla som lille S fick av oss i doppresent. Den blev väldigt uppskattad. :-)

I går njöt vi mest av att vi alla numera är lediga. :-)

I dag har vi varit på öppna förskolans avslutning. Det blev varmkorv och tårta. Nu ska vi gå och slappa i soffan och äta lite gott, eftersom vi firar bröllopsdag idag. I åtta fina år har vi varit gifta. Hipp, hipp, hurra för oss! :-)

Morgonpigg liten dam

Redan 03.45 i morse tyckte Skruttan att det var morgon. Då vaknade jag av att hon lekte med babyvakten som stod vid hennes säng. Efter ung 1½ timme fick jag henne att somna om. Under den tiden hann hon kasta nappen i huvudet på mig, slänga sin groda på golvet, riva i böckerna på sängbordet och bara prata en himla massa. Så jag har varit lite trött idag.

Vi har ändå hunnit med en del. Lunch och tårta för i morgon är inhandlat. Jag har cyklat med alla barnen och fixat lite mer blommor till blomlådorna. När jag säger cyklat med barnen så menar jag att jag haft de stora barnen i cykelvagnen och Skruttan i cykelstolen. Rätt tungt blir det... Och ännu tyngre var det på hemvägen eftersom det regnade. De stora barnen satt visserligen skyddade i vagnen, men de hade annat att klaga på, då de var överfallna av blommor där inne. :-)

Ikväll har jag varit och simmat med pappa. 1400m blev det idag. Det går faktiskt bättre och bättre. Jag simmade lite 25:or full fart och tiderna jag presterar är bättre än när jag sist kollade tider. På både bröstsim och fjäril hade jag ca 20s och på frisim hade jag ca 18s. Det går framåt. :-)

Anledningen till att jag sitter uppe nu, är att jag plötsligt insåg att det kommer att vara kallare än jag räknat med i morgon, så dottern troligen behöver strumpbyxor under klänningen. Och båda de vita paren var i tvätten. Detta kom jag så klart inte på förrän var nästan 22... Så jag väntar in tvättmaskinen nu. Det är fascinerande att jag ens ser vad jag skriver, för jag är sååååå trött!

Tre små steg

Idag har vi varit ute hela dagen. Vi har varit på en lekpark och lekt, tillsammans med en kompis och hennes barn. Trevligt! :-) Resten av dagen var vi ute på vår gård.

Dottern har haft sin första fotbollsträning. Mitt lilla benrangel. De där små långa magra benen är så otroligt söta när de skuttar runt. :-) Dottern verkade först inte så intresserad av att träna fotboll, men ångrade sig i slutet på förra veckan. Så nu är hon med i laget och den här träningen gillade hon i allafall. Men det syntes att de andra hade hunnit träna mer. :-)

Skruttan gillar ju att stå själv utan att hålla i sig. Ikväll testade jag att ställa henne en bit från mig och be henne gå till mig. Tidigare har hon bara kastat sig rakt in i min famn, men nu gjorde hon försök att gå. De första försöken resulterade i ett steg innan hon ramlade in i min famn. Men sen tog hon plötsligt tre små steg innan hon ramlade. :-) Lite senare blev det även ett försök med två steg. :-) Hon tycker att det är helt ok om man håller henne i bara ena handen när hon går nu, och det är oavsett om det är inne, ute, jämnt eller ojämnt underlag. Så de som gissat att hon kommer att gå innan hon fyller ett kanske får rätt. :-)

För övrigt har jag bestämt vad vi ska bjuda på på cykelfesten på lördag. Det är något jag aldrig gjort förut så det här kan bli spännande. :-)