Ensam med alla tre, redigt vattenkrig, onda fogar och vakenrekord

Idag var första dagen jag skulle vara ensam med alla tre barnen eftersom maken började jobba igen idag. Det gick faktiskt bättre än förväntat och jag hann både duscha själv och duscha de större barnen, och vi tog oss faktiskt iväg för att väga Skruttan också. Dagens vikt var 4025g. På väg hem stannade vi på en lekpark så de äldre barnen fick leka av sig lite.

Efter middagen hade grannens barnbarn kommit tillbaka från det de hade gjort idag, så när barnen upptäckte det, rasslade det bara till så var de ute för att leka med honom. Efter en stund kom det två lite äldre barn och började spruta vatten på dem med vattenpistoler, så de kom in med andan i halsen och ville att vi skulle fylla deras så att de kunde försvara sig. Kampen var ganska jämn tills maken la sig i... Han kopplade in vattenslangen och gav till våra barn... De "inkräktande" barnen (de var från en annan gård) hamnade snabbt i ett rejält underläge. Men kul hade de och alla var dyngsura innan de andra barnen gav upp och gick hem. :-)

Vi fick besök nu ikväll också, av släktingar från Norge. En tremening till mig och hennes barn (8 och 13 år gamla) bor hos en av mina mostrar på sin semester. 8-åringen och våra barn satte genast igång att leka en mycket fartfylld jagalek och våra barn var jättebesvikna över att de bara kunde stanna en kort stund.

Mina fogar mår sämre igen. :-( Jag vet inte om det är fyra dagars sittande på marken och i osköna solstolar som har gjort det, eller om det är något annat. Men ont har jag börjat få igen. :-( Inte som innan förlossningen, men klart sämre än för en vecka sedan.

Skruttan har satt vakenrekord idag. Hon har nästan varit vaken i 5 timmar i sträck nu. Tre små sovstunder på ca 10 minuter har hon haft, men resten av tiden har hon varit vaken. Nu är hon så trött att hon inte verkar veta hur hon ska göra för att somna... Vi får väl se hur vi kan lura henne till det.

Ännu en dag i solen! :-)

Det blev ännu en dag i solen idag. Sen blev vi tvungna att fnissa lite åt barnen för det var DEM som bad att vi skulle åka hem tillslut. :-) Nu kanske vi kan slippa tjat om att vi ska fara dit på ett tag. :-)

Jag glömde ju skriva tidigare att vi i fredags vägde Skruttan igen. 3880g är hon nu uppe i, och börjar minsann bli stora tjejen! Nu är hon mera bebis och lite mindre fågelunge. :-)

Grannarna har sin son och sonson på besök några dagar, och båda barnen, men framförallt dottern, blev jättelycklig över lekkompisen. Han är bara ett halvår yngre än henne, så de var jätteglada när de konstaterade att de var lika gamla. :-)

Sol och bad i massor!!

Både torsdag, fredag och idag har vi varit och badat. Det är ett tempererat utomhus äventyrsbad vi åker till, och barnen har badat så de ser ut som russin. :-) Fast inte Skruttan då förstås. :-) Hon har fått hålla till i skuggan -  mestadels sovandes i vagnen. Jag och maken har turats om att stanna med henne och hålla koll på de andra barnen. Jag får ju inte bada ännu, men åååhhh vad jag skulle vilja det!!  Det har varit så varmt! Skruttan har legat i en ärmlös body i vagnen idag och hon har inte varit kall direkt. Om vädret blir lika fint i morgon, vilket det sägs att det ska bli, så blir det nog en baddag i morgon också. Det går massor med pengar, men eftersom vi inte åkte iväg något speciellt på semestern i år, så passar vi på att njuta så här istället. :-)

Lite kul var att i går så upptäckte vi att tjejen på filten bredvid hette likadant som Skruttan. Då det är ett lite ovanligt namn så var det lite extra kul. (Fram tom årskiftet så var det 74 stycken i Sverige som hette så i tilltalsnamn). Att vi kom på det namnet var ju så att vi såg en tjej i tidningen i våras som hette så (hon firades när hon fyllde år). Det kan ju ha varit den ca 3-åriga lilla tjej vi träffade i går. :-)