Underbar träning!

Jag har ett par dagar varit i ett verkligt behov av att få träna tills jag tappar all sans och vett. (Om jag nu har något vett att tappa, återstår att diskutera... ;-) ). Så jag bad A fixa ett mördarpass till gårdagens simträning, och han tog så klart det som en utmaning och kom med ett rejält fart 3 pass.

Kanske ska snabbförklara simfarter för den som inte vet. Fart 1 är typ avbad/insim, alltså så lugnt som det bara går och mest bara för att låta kroppen känna på vattnet. Fart 2 är konditionsfart, kan man säga, och är den fart som används mest. På den klarar man att simma långa sträckor. Fart 3 är en tuffare fart som inte är max, men ändå ordentligt hög fart. Fart 4 är maxfart och då är det korta sträckor som gäller.

För att återgå till gårdagen så var det ett pass med en hel del fart 3, med lite vila mellan sträckorna (för min del rörde sig vilan mellan 8-15 s.) Jag fick rejäl mjölksyra i benen under bröstsimmet och i axlar och överarmar under frisimmet. Så skönt! Ja, jag vet att jag är lite puckad - mjölksyra i kroppen brukar ju inte vara något man längtar efter. Men det känns så enormt skönt i kroppen efteråt, framför allt när träningspasset är uppbyggt så att meningen är att man ska dra på sig syra.

Det värsta är bara att nu när det gått några timmar, och jag har hunnit sova lite, så längtar jag efter att göra om det. Hela huvudet är bara fokuserat på att träna hårt igen. Men när jag känner efter, och känner hur kroppen känns, så inser jag att det nog inte någon bra idé att träna idag, utan att jag nog behöver vilan. I morgon däremot, blir det löpning och simning, och ev familjegympa om båda de större barnen är pigga. Och på söndag har jag bokat mig för att testa något nytt. Känns lite pirrigt, men det blir nog bra. :-)

Skitstövlar!!!!

Jag är så arg och ledsen att jag mår illa! Någon jävla skitstövel har under sista veckan varit in på vår gård och stulit tre ljuslyktor vi hade på bron vid dörren. Och de stod så till att de inte borde ha gått att se om man bara gått förbi, utan man måste antingen ha varit inne på våra grannars gård och kollat över staketet eller kommit in på vår gård för att kunna se dem. Fy fan för folk som inte kan se skillnad på sitt eget och andras grejer!!!! Ska man inte ens kunna göra fint på sin egen gård! Och dessutom så hade de ett annat värde för mig, eftersom jag köpte dem samma vinter som min ena bror tog livet av sig, och detta lyktset hade samma namn som han... :-(

Jag klarade mig, jag klarade mig, jag klarade mig!!!!!!!

Med en massa nervösa fjärilar i magen tog jag ändå mod till mig och ringde till min lärare nu på morgonen, för att kolla vad jag fick för resultat på tentan. Han började med att säga att han var jättestolt över min klass för vi hade överlag väldigt bra resultat. Det var ju bra att höra. Hoppas att det gäller mig också, tänkte jag. Och ja, faktiskt så gjorde det det. Jag fick G!!! Jag hade visst VG på den första frågan och G på de övriga tre, så slutresultatet blev alltså G. Tjoohoooo! Nu kan jag lämna den bakom mig och gå vidare. Underbart att ha den klar. Nu ska jag bara fixa färdigt rapporten jag håller på med, och sen får jag hålla tummarna att jag får godkänt på den med. :-)