Några veckans

Veckans...

...bästa skratt; När Skruttan skrattade så hon kiknade åt syskonen som busade med henne
...bästa bus; När barnen la en pruttkudde på stolen när jag lagade mat och sen fick mig att hoppa upp till stående igen när jag satte mig på den... Både de och maken skrattade väldigt åt mig...
...bästa ljud; Skruttan som pratar och tjuter glada tjut i babygymet.
...roligaste lek; Tittut. Skruttan har kommit på att det är jättekul leka det. :-)
...bästa morgon; Idag!! När det var en antydan till snö ute när jag steg upp. Hoppas den ligger kvar och att det blir mer till på lördag då jag fyller år. :-)
...bästa make; Min! Han gav mig helkroppsmassage igår kväll. Behöver jag tala om att det var skönt? ;-)
...godaste fika; Go' fikat som moster V och kusin S dök upp med här på fömiddagen idag! :-)
...bästa mamma; Min mamma som i tisdags hämtade de stora barnen för heldag på stan inkl bio.
...godaste mat; Laxpytten jag gjorde till middag i måndags kväll. Den kan varmt rekommenderas!
...bästa inköp; Regnskyddet som vi köpte till vagnen i söndags. Nu kan jag vara ute i regnet igen utan att vara rädd att förstöra vagnen. (Det gamla läckte som ett såll...)
...värsta hånleende; Det jag får av teoriböckerna varje gång jag passerar dem... Jag måste verkligen ta tag i det!!
...bästa sällskap; JJ och hennes barn som i måndags först var på Öppna Förskolan med oss och sen följde med hem och fikade.
...sämsta upptäckt; Att kaklet jag förälskat mig i till duschen var svindyrt och inte alls får plats i vår budget... :-(
...sötaste teckning; Den kissande struts dottern ritat. :-D

Lite av varje

Det har gått lite bättre för dottern torsdag och fredag. Hon har gjort som vi förslog och redan innan rasten bestämma med den hon ville vara med, så att hon kan säga åt E att hon redan har bestämt. E har mest sett förvirrad ut och bitvis hängt på ändå, och bitvis lekt själv. Jag tycker faktistk synd om henne också, för hon skulle verkligen behöva lära sig att leka med flera olika. Men för dottern har det alltså funkat bättre, så jag har skjutit på att prata med E:s mamma.

I fredags följde T med oss hem, och det var stor skillnad på hur de lekte med varandra. Båda tjejerna var lite blyga och verkade inte riktigt veta vad de skulle göra, så jag styrde dem till pyssel och pärlplattebyggnade. (När E har varit här har hon ju tagit kommandot direkt och talat om för dottern vad de ska göra, oavsett om dottern velat göra just det eller inte). Nu kändes det mer som om dottern och T båda två ville låta den andra bestämma. Det släpper nog när de har hunnit leka lite mer med varandra och känner varandra bättre. Sen upptcäkte vi att T:s lillebror är lika gammal som sonen, så när T:s mamma kom och hämtade så sa vi att vi skulle försöka träffas så att även killarna fick leka ihop. :-) Det var en skön lättnad i hela familjen sen under kvällen. :-)

I går hälsade vi på hos B och P, och fick träffa deras lille M lite mer. Han är ju bara 8 dagar äldre än Skruttan och de syntes väldigt väl i minspel, ljud och gester att de är lika gamla. Tyvärr så kom vi inte ihåg att vi hade kameran med oss förrän M hade somnat så det blev inga kort annat än på Skruttan.

Idag ska vi städa lite och så blir det kyrkan. Vi har itne varit dit på hela höstan, annat än på en familjegudstjänst som dottern deltog i, så det känns som om det är på tiden. Barnen gillar ju söndagsskolan också. :-)

Makens pappa dog ju för ett tag sen, och även om det var jättetråkigt så har det inneburit att han fått lite bättre kontakt med sin familj. Han har tidigare haft kontakt med de syskon som varit närmast honom i ålder (en syster som är ca 5-7 år yngre som bor i Tyskland och en bror som är ca 15-20 år äldre som bor i USA), men det har inte varit så mycket de senaste åren. Nu har de däremot fått kontakt igen och han har dessutom fått kontakt med sin äldsta systers ena dotter, som är ung lika gammal som honom, och som han lekte en del med när de var små. Jättekul! Det vore så roligt att få träffa dem någon gång. Vi får se vad vi har för pengar om några år, om det skulle gå att genomföra. :-)

Nu är det lite städning som gäller innan det är dags att gå till kyrkan. Ha en bra söndag!!

Jag blir så ledsen :-(

Jag berättade ju förra veckan om min lilla 6-åring som har det lite jobbigt med en efterhängsen kompis. Under en dag förra veckan lyckades hon få till att leka lite med några andra barn, men nu är det samma visa igen. :-( Och detta börjar bli riktigt jobbigt för vår snälla dotter, som inte vill göra någon arg. Hon vågar inte säga till E att hon vill vara med någon annan. De gånger hon försökt så har E antingen blivit arg, eller sagt att det får du inte, för du var med T förra veckan. Och dottern vågar då inte stå på sig för hon är rädd att E ska bli änu argare. Så hon känner att hon är tvungen att vara med E fast hon inte vill. :-( En gång hade en annan tjej kommit till min dotter och frågat om de kunde leka ihop på rasten, men innan dottern hann svara, så svarade E att hon inte kunde det eftersom min dotter skulle vara med henne, och då vågade inte dottern protestera trots att hon mycket hellre hade varit med den andra tjejen. Nu frågar inte de andra längre, för de vet att då får de E med på köpet och det är inte kul. :-(

Det som är den största anledningen till att hon inte vill vara med E är att E inte är snäll med henne. E ska alltid bestämma. Om dottern hittar en fin pinne som hon tar upp, så tar genast E den av henne, för den är minsann E:s. E bestämmer alltid var de ska gå och vad de ska göra. Om dottern protesterar så utnyttjar E att hon är starkare än min dotter och i princip tvingar dottern dit E ville att hon skulle gå. På samlingar och dyl så sätter sig alltid E bredvid dottern och hon försöker många gånger vara i vägen för min dotter, tex luta sig framför henne så att dottern inte ser vad fröknarna visar. Sen lyssnar hon inte ett dugg när dottern ber henne sätta sig rakt så att hon också kan få se. Så det enda sätt min dotter kommit på för att få vara i fred, är att leka ensam. Om hon börjar med att göra som E vill och gå dit E vill, så tar hon sen tillfället i akt när E tittar åt ett annat håll, och då springer hon allt vad hon bara orkar åt andra hållet. Då dottern är snabbare än E, så är detta den lösning hon har kommit på. Sen om hon då leker ensam istället så kan hon få vara i fred för E, men om hon försöker gå till några andra är E genast där och lägger sig i. :-(

Detta är nu ett så stort problem för dottern att hon har svårt att somna på kvällen. :-( Hon ligger och funderar på hur hon ska göra för att komma undan från E. Vi har försökt peppa henne att fråga andra om hon kan få vara med dem redan när det är dags att gå ut på rast, så att hon kan säga till E att hon redan bestämt med någon annan. Detta vågar dock inte dottern eftersom hon är rädd att E ska bli arg. Dessutom så har hon vid något tillfälle frågat om hon kan få vara med någon annan, men när då E hängde på dem så tyckte inte den andra att det var kul, eftersom E bara skulle bestämma, så hon gick därifrån och lämnade dottern med E. :-(

Det gör så ont i mammahjärtat att se sin dotter så uppgiven. :-( Jag har insett att jag måste prata med E:s mamma, vilket jag verkligen bävar för. Hon är jättego och snäll och så mån om sin dotters bästa, och hon har varit jättelycklig över att min dotter leker med hennes.

Jag är rädd att om detta får gå för långt, att dottern inte ska vilja gå till skolan för att hon är rädd för rasterna. :-(

Usch!! Nu ska jag gå och gosa lite med Skruttan och fundera på när och hur jag ska ta detta med E:s mamma. Jag ska nog ta det med fröknarna en gång till också, bara för att de ska vara medvetna om att dottern har börjat må dåligt av det här.