Simtävling och mys

Hm, jag var visst inte så bra på det här... Att uppdatera bloggen regelbundet alltså... Jag skyller på den här lille juvelen jag har som just nu ligger och snusar i min famn. Tiden bara flyger iväg när dagarna består av att mata, byta, prata och gosa.
 
Förra helgen var det simtävling igen för Stora N och Mellan F. Stora N simmade i åldersklassen födda 02-03 och slapp alltså möta dem som var äldre än henne. Mellan F simmade första dagen i åldersklassen födda 04 och senare, och fick alltså vara äldst, och andra dagen (50 fr och 100 br) simmade han i åldersklassen födda 02 och senare, och mötte alltså dem som var upp till två år äldre än honom. Resultatet blev detta;
 
Stora N simmade;
25 fr och hade 19,28 (det var en tiondel över pers). Med det blev hon 6:a.
50 br och hade 51,42 (det var pers med en tiondel). Med det blev hon 5:a.
Lagkapp 4x50 fr där hon simmade andra sträckan på 44,42 (det är drygt två sekunder över hennes pers). Hennes lag blev 2:a
25 ry och hade 26,24 (vilken är fyra tiondelar över hennes pers). Med det blev hon 17:e.
25 br och hade 23,33 (det var nytt pers med fyra tiondelar). Med det blev hon 3:a.
Lagkapp 4x50 fr mix där hon simmade andra sträckan på 46,38 (vilket är drygt 4 sekunder över hennes pers). Laget blev 19:e.
50 fr försök och hade 44,37 (det var drygt två sekunder över hennes pers). Med det blev hon 5:a.
100 fr och hade 1.39,38 (det var nytt pers med några tiondelar). Med det blev hon 5:a.
100 br och hade 1.49,56 (vilket var nytt pers med en halv sekund). Med det blev hon 4:a.
4x50 me där hon simmade frisimssträckan och hade 41,73 (vilket är ca en halv sekund bättre än hennes gällande pers). Här hade hon kommit på att hon hade glömt använda benen ordentligt på de tidigare frisimsloppen, så när hon gjorde det så gick det ju betydligt fortare än det gjort tidigare under helgen. Hennes lag kom 3:a.
50 fr final 1 och hade 42,45 (vilket var två tiondelar över hennes pers). Med det blev hon 4:a.
50 fr final 2 (vilken gick med bara två minuters vila efter final 1) och hade 43,50 (vilket var 1,3 sekunder över hennes pers). Med det blev hon 4:a.
 
Mellan F simmade;
25 fr och hade 22,38 (det var nytt pers med sex tiondelar). Med det blev han 3:a.
50 ry och blev diskad. :-( Jag vet inte säkert varför men det var något i vändningen. Tiden han hade var i allafall runt 5 sekunder bättre än hans gällande pers, så han fick i allafall ett kvitto på att han kan simma fortare än han gjort.
50 br och hade 53,42 (det var nytt pers med två sekunder). Med det blev han 2:a.
25 ry och hade 26,60 (det var nytt pers med runt två sekunder). Med det blev 4:a.
25 br och hade 24,77 (det var nytt pers med ganska exakt en sekund). Med det blev han 2:a.
Lagkapp 4x50 frisim mix där han simmade fjärde sträckan på 52,88 (vilket var 1,6 sekunder bättre än hans gällande pers). Hans lag blev 20:e.
50 fr försök och hade 52,25 (det var nytt pers med över två sekunder). Med det blev han 4:a.
100 br och hade 1.56,85 (vilket var pers med drygt 3 sekunder). Med det blev han 2:a, endast 3/100 från guldet... Den som slog honom var två år äldre än honom.
50 fr final och hade 53,09 (viket var åtta tiondelar över det pers han hade satt tidigare under dagen). Med det blev han 3:a.
 
Både jag, maken, Skruttan och LillPrinsen var också på plats och hejade fram våra simmare. Det är lite mysigt att bo på hotell en natt och göra en minisemester. Även om den tillbringas i en simhall.
 
Under veckan som sen varit har vi mest myst. Jag har varit ordentligt förkyld och risig och inte haft ork till så mycket alls.
 
LillPrinsen och Skruttan.

Ut i kylan

Ja, om Skruttan ska hämtas på förskolan och jag ska gå ner i vikt, så är det bara att skita i att det är -17 grader ute. Klär man sig bara ordentligt så går det bra att gå ca 40 minuter ändå (20 + 20). Skruttan fick bädda in sig i den stora åkpåsen så hon hade det mysigt. Och LillPrinsen var så välklädd att han knappt kunde röra sig... Själv var jag så illa tvungen att dra på mig täckbyxorna. Tur att jackan är lång, för de tär långt kvar innan jag kan stänga byxorna...
 
Soligt och fint

Saknad som aldrig försvinner

Jag har i kväll suttit och tittat på massa gamla foton och fascinerats över hur lika våra barn varit som riktigt små. Den som skiljer sig mest från de andra är Skruttan. Någon dag ska jag lägga ut foton på de alla fyra från samma ålder.

Men gamla bilder väcker också upp gamla minnen. Tex hur min bror P gjorde allt Stora N sa. Han var helt betagen i henne och Mellan F. Och då kom det över mig en så enormt stor sorg över att han aldrig hann träffa Skruttan och LillPrinsen. Och det gör ont i mig att de aldrig kommer att få träffa en av sina morbröder.

Jag tror att det är dags för ett besök på kyrkogården. Sorgen och saknaden brukar kännas lättare efter ett sånt besök. Besöka graven och minneslunden. Våra små änglapojkar har ju inte fått veta att de fått en lillebror. Jag sörjer de små som inte fick leva, men samtidigt så vet jag ju att om någon av dem fått leva, så hade vi ju inte fått LillPrinsen. Jag sörjer dem inte lika mycket sen vi fick vår LillPrins, och det är jobbigt att jag känner så.

Saknaden efter min bror P kommer nog aldrig att försvinna, men jag är rädd att jag kommer att sluta sörja änglapojkarna. Och det gör mig rädd. Vem ska sörja dem om inte deras mamma?