Lite av allt möjligt

Sista dagarna har innehållit badande, solande, två vändor stavgång (för mig), middag utan barnen (för maken och mig), bio "Harry Potter" (för maken och mig) och en massa mys för hela familjen.

Det är skönt att känna att jag nu kan komma på att jag ska göra saker, utan att den första känslan är att det är jobbigt och att jag får svårt att andas. Jag vill inte sträcka mig så långt som till att säga att tiden läker alla sår, men tiden gör i allafall såren mindre djupa. Och mitt sår efter förlusten av Harry, gör inte längre riktigt lika ont.

Även om jag älskar solen och värmen så håller jag faktiskt på att bli lite less nu. Ja, jag förstår att ni är några som får lust att skälla på mig för det, men det kan jag ta. Jag vill ha lite kylare väder som kräver varmare kläder, mörka kvällar som är perfekta för att mysa med massa ljus tända. Jag vill ha en nystart och det upplever jag att jag får varje höst. Kanske sitter det i från när jag var liten och fick börja en högre klass varje höst. Det som jag gjort dåligt året innan fick jag ny energi att göra bättre när allt startade om. Så nu vill jag ha höst och mörker och kyla. En omstart helt enkelt.

Märkte ni?!?

Förra inlägget var det första jag skrivit sen vi förlorade Harry, som inte på något sätt handlade just om vår förlust av honom. Skönt faktiskt, att märka att jag inte längre upptas av sorg. Märkte ni det?

Kan passa på att berätta att vi igår tillbringade dagen på äventyrsbadet. Det blev en väldigt lyckad dag då vi träffade två familjer som också har/har haft barnen på samma förskola som vi. Så alla barnen fick lekkompisar vilket de så klart var jätteglada för. Själv mådde jag bra hela dagen förutom en kort stund innan vi kom iväg här hemifrån.

Igår kväll tog jag cykeln och cyklade till Coop Forum och hämtade ut lite kläder jag beställt. Det var inte helt säkert att jag skulle fixa det - men det gjorde jag! På hemvägen kom det glädjetårar över att jag kunnat göra det utan att ångesten hade tagit över. Det blev jordgubbar, alkoholfritt vin och "Livet på BB" som belöning.

Små små steg, blir till slut stora kliv.

Mattesnillen på försäkringskassan

Alltså jag undrar verkligen vad är för krav på matematiska kunskaper för att få jobba på försäkringskassan? Finns det några krav överhuvudtaget? Eller är det bara den som handlägger mina ärenden som saknar siffertänk? Jag tar ju ut föräldrapenning på halvtid nu under sommaren (också studerar jag på halvtid). Förra månaden lyckades den som gjorde utbetalningen få 21 dagar med halv föräldrapenning att bli 5½ hela dagar att betala ut... Alltså bara knappt hälften av vad jag skulle ha. Den här månaden har den utbetalande personen fått 22 dagar med halv föräldrapenning att bli 22 hela dagar att betala ut... Så nu måste jag återigen sitta århundraden i kö för att reda ut deras misstag. Jag säger bara suck...