Loppisdag

Just nu känner jag mig rik. Det ligger 1100:- i min plånbok och det hör inte till vanligheterna. Förklaringen stavas loppis. Mormormamman och jag har stått på loppis idag och krängt gamla grejer. Även om det är rätt tungt och bitvis tråkigt att stå där, så är det så skönt när man kommer hem och har mer plats i förrådet och mer pengar i plånboken.

Nu ska vi strax äta middag och sen är det dags för avslutning på barnens simskola. Ska bli intressant och se om deras fröken har gjort samma bedömning som jag gjort av deras simkunskaper.

Idag är en bra dag

Skruttan var glad vid lämningen i morse, enligt maken. Tjohoo! Kanske det har släppt nu. Hon gillar att leka med Barbie och gör det både här hemma och på dagis. Så både i går och idag har vi i samband med att vi börjar klä på henne ytterkläderna, pratat om Barbiesarna på dagis, och det är som att hon då har kommit på att de är roliga och sett fram emot att komma dit och leka med dem. Hoppas hoppas att det håller i sig och att hon fortsätter vara den glada unge hon brukar vara.

Själv verkar jag vara feberfri idag. Ett till tjohoo! Så nu kan jag kanske få gå till min praktikplats imorgon igen.

Jag tror att jag har kommit på en anledning till varför jag är så stressad just nu. Eller en kombination av anledningar. Först är det praktiken. Jag är alltid stressad av allt som ska hinna göras under en praktik. Den här gången är det inte så jättemycket på plats, men desto mer att skriva. Också har så klart Skruttans ledsna lämningar (det låter som något helt annat...) gjort mig lite ur gängorna. Och så det som alltid ligger under ytan den här tiden på året. Min ena brors död. Jag blir som uppvarvad när mörkret kommer och höststormarna drar in, vilket brukar vara någonstans runt mitten på okt, och sen håller det i sig till efter den 11/11, hans dödsdag. Så idag ska jag försöka ta mig till graven hade jag tänkt. Det borde ge mig lite lugn.

Feber och ledsamhet

Jag har lätt att få feber. Så har det alltid varit. Ibland klarar jag mig undan en förkylning med feber och ont i halsen. Så verkar det vara den här gången. Jag konstaterade att jag hade feber på söndag eftermiddag, men eftersom jag mått rätt risigt sedan lördag kväll, skulle jag kunna gissa att jag haft feber ända sen dess. Febern håller i allafall i sig, så jag har varit tvungen att vara hemma från praktiken både i går och idag. Men idag känner jag mig piggare än i går, så jag siktar på att ta mig i väg i morgon. Det känns lite stressande att man bara får ha tre frånvarodagar under praktiken. Har man fler riskerar man att få underkänt och att måsta göra om alt förlänga praktiken. Med tre barn hemma så har jag verkligen inte tid att måste göra om den.

Skruttan har haft det jobbigt på dagis ett tag nu. Det började måndag förra veckna, och då trodde vi att det för att jag lämnade senare än vanligt, så att hennes rutiner bröts. Men nu har vi lämnat som vanligt sen i torsdags, och hon är lika ledsen i allafall. De första dagarna var hon ledsen i princip hela dagen, men de sista har hon nu lugnat sig i samband med att de har ätit frukost. Det är jobbigt att lämna när hon är så ledsen. :-( Flera av dagarna har hon varit ledsen ända från att vi här hemma har sagt att det varit dags att börja klä på sig för att åka. Och inget verkar ha hänt. Hon vill bara vara hemma. När vi då förklarade att hon skulle vara själv här hemma eftersom alla andra skulle på jobb och skola, så tyckte hon att det var helt ok. Hon skulle äta kex och diska hela dagen. :-)

Diska är favoritsysselsättningen just nu.