Nån som är nyfiken? ;-)

Jag kan börja med att säga att jag är rätt stolt över mig själv. Jag har ju inte suttit i skolbänken på 12 år (!!!), så just nu är jag helt slut i huvudet och ryggen värker. Jag kan inte tänka och jag vinglar in i grejer. Jag känner mig onykter, helt enkelt. Fast jag idag har låtit bli vinet. ;-) Ska jag sluta babbla och komma till saken? :-) Ok då! Om vi har rättat rätt så hade jag 96 rätt. Både i höstas och förra våren var det högsta poäng för att ge ett normeringsvärde på 1.6. Så jag borde alltså ha skrivit åtminstone det. Med lite tur är det förskjutet en poäng i år så att jag ramlar över på 1.7, men jag är jättenöjd med 1.6 också. :-) Nu ska jag bara komma på vad jag ska plugga. :-)

Ett par glas vin så går det nog bra!

I morgon ska jag göra högskoleprovet. Jag är lite nervös. Jag har hunnit visserligen hunnit göra två övningsprov och det har gått jättebra. På det första hade jag fått 1.6 om det varit på riktigt och på det andra hade jag fått 1.8. Det andra provet färdigställde jag nu ikväll. Den svenska läsförståelsen gjorde jag efter två glas vin - och hade alla rätt på! Så jag kanske ska grunda med ett par glas vin i morgon bitte så går det nog bra! ;-)

Mitt mål är att klara att skriva minst 1.3. Visserligen så hade jag en bit bättre nu på övningsproven, men jag har ju inte suttit med dem så koncentrerat som det blir i morgon. Jag tycker mig minnas att koncentrationen sjönk ju längre dagen gick, när jag gjorde det sist. När jag har gjort övningsdelarna här hemma så har jag ju bara gjort en eller två delar åt gången. Fast å andra sidan så har jag ju oftast haft barnen runt mig, så full koncentration har det ju inte direkt varit.  Jag lovar att meddela så fort jag vet resultatet, oasett hur det går. :-)

Maken får också en utmaning i morgon, då han för första gången ska hantera alla tre barnen själv en hel dag, och dessutom fixa att ta dem på simskolan. :-)

Nu ska jag fixa den matsäck jag ska ha med mig i morgon, och sen ska jag sova. Imorgon kl 06.00 säger klockan pip pip pip pip!

Både bra och dåligt

Så har det hunnit gå några dagar igen. Jag hinner verkligen inte med att uppdatera varje dag längre. Det är så mycket på gång hela tiden. Just nu håller jag på att plugga inför högskoleprovet nästa helg. Det går hyfsat ok med testproven. Kan jag göra ungefär samma resultat när det gäller på riktigt, så kommer jag att var nöjd. :-) Jag har ju skrivit 1,4 en gång i världen, och den del som sänkte mig mest då - allmän orienteringen - är ju numera borttagen. Så trots att det var längesedan jag satt i skolbänken så finns ändå förutsättningarna för ett hyfsat resultat. Jag håller även på med annat pluggande. Jag läser ju en kurs på universitetet och andra inlämningsuppgiften har jag börjat klura på. Det är dock några veckor kvar innan den ska vara klar, så jag borde hinna. Och sen har vi ju körkortsteorin. Men den känns som ett mörker och jag hör hur böckerna hånskrattar åt mig varje gång jag sätter mig ner och ska öppna dem. Så det går lite trögt på den fronten. Också fick jag ett infall att jag skulle få klart köket innan min svärmor kommer till påsk. Så nu har det rivits tapet ett tag, och i morgon kommer pappa hit och hjälper mig att spackla väggarna. Det var visserligen mitt projekt som jag skulle ro iland själv, men när han erbjöd sig så tyckte maken att jag skulle tacka ja till hjälpen, så jag gjorde det. Då kanske vi har en rimlig chans att vara klara till påsk. :-) För efter spacklingen ska ju taket målas, väggarna målas och fondtapeten upp. Är man två så går det ju lite snabbare. :-)

Så här ser det ut just nu. Det som syns i nederkant är vår kökssoffa som vi hittade på Myrorna förra veckan. Den ska målas helt vit sen så fort jag får tid. :-)

I tisdags hade jag dottern hemma eftersom hon ju varit magsjuk kvällen innan. Sonen var ledig från dagis (han hade fått vara hemma annars ändå pga smittorisken), och Skruttan var ju så klart hemma hon med. Så det var full fart här.

I onsdags blev det inte heller mycket gjort, då jag ju även då hade alla hemma. På kvällen var jag som vanligt och simmade med pappa. Det är rätt skönt och jag upplever att det går bättre och bättre för varje gång. Snart kanske jag kan klara av att simma längre än 200m i sträck. :-)

I torsdags fick sonen gå till dagis. Dottern var ledig, då alla lärare skulle på studiebesök någonstans. Jag tyckte det kändes tokigt att hon skulle vara på fritids då hon inte behövde, så hon fick vara hemma istället. På eftermiddagen hämtade vi sonen och gick som vanligt till kyrkan. Full fart var det där, och det var skönt att barnen fick leka av sig ordentligt med andra barn, då det varit så mycket hemmatid den här veckan.

Dottern hjälpte till att mata Skruttan.

I går var dottern också ledig, och efter att ha lämnat sonen på dagis, varit hem och sålt en av de vagnar vi inte behöver och ätit lunch, så åkte vi ner på stan och fixade lite grejer. Bla köpte jag ett par blommiga gummistövlar. Till mig själv. :-D Sen var det direkt tillbaka till dagis, sen hem och mellis, påklädning igen och iväg för att handla. Väl hemma satte jag igång att göra egen pizza och efter middagen så kom det några och tittade på en annan vagn vi skulle sälja. Puh! Full fart och jag somnade i soffan strax före 21.

Coola, va?!

Idag hade barnen simskola på morgonen. Jag stannade hemma med Skruttan och pluggade lite. Efter lunch körde vi iväg massor med grejer till skroten, så nu kan vi gå in i förrådet igen. Skönt! :-) En snabbis på stan och sen veckohandling. Sen efter mellis tog vi oss en promenad. Vi hade tänkt få gå i solen, men de dumma molnen passade på att skymma den just då, så det blev inte en sån härlig promenad som vi tänkt. :-( Men lite roligt var det ändå, eftersom jag hade mina blommiga gummistövlar på mig. :-)

Sonen är numera stolt ägare till dessa. :-)

Vad har hänt mer då. Jo, jag blev ledsen idag. Varför? Jo, jag upptäckte något som sårade mig. Den som är orsaken vet inte om att jag tagit illa upp och jag kommer heller inget att säga. Det finns säkert anledningar till att jag/vi inte var medräknade, men eftersom jag inte vet om nåt sånt så blev jag ledsen. Det hade varit en annan sak om andra inte heller var medräknade, men som det verkar nu så kände jag mig utelämnad. Och det gjorde mig ledsen. :-( Framförallt som jag i samma situation tänkte till och såg till att inte göra just så. Jag tänkte alla eller ingen, och då jag inte kunde ta alla så blev det ingen. Men alla tänker olika, så klart. Det är bara att försöka skaka av sig och gå vidare. Men just nu är jag ledsen.

Nu står maken i köket och fixar korvstroganoff. Jag borde plugga men kände mig trött och lite nere så det är svårt med motivationen. Maken är uppåt värre eftersom Robinson börjar i kväll igen. Jag är väl inte lika till mig över det, men det slutar troligen med att jag ser det jag också. :-)