Gott nytt år till er alla!

Vi har haft en bra dag och kväll hittills. Jag fick äntligen till att klippa sonen, så nu ser han inte ut som en golvmopp längre. :-)

Fast vi bara skulle vara i här hemma så klädde hela familjen upp sig. Är det nyår så är det! :-) Vi passade även på att låta kamerans självulösare jobba lite, så vi fick några hyfsade familjefoton tagna.

Så från oss alla till er alla - Ett riktigt gott nytt år!

Tapper son

Idag tog jag med mig sonen och Skruttan och åkte ner på stan. Sonen fick välja mat och vi tog det lugnt och hade det mysigt. Så behöver sonen gå på toaletten. Jaha, inga 5-kronor i plånboken. Ok, vi går och handlar det vi ska och ber att få växla de enkronor jag har, föreslog jag. Det går bra, säger sonen, han var inte så jättekissnödig. Men efter växlingen så var han rätt kissnödig i allafall, så vi skyndade oss tillbaka. Bra, ledigt på den stora toaletten där vi kan få in vagnen. I med pengen och så... Nähä? Dörren gick inte att öppna i allafall. Vad göra nu? Inga mer kontanter alls i plånboken. (Jag använder visst kortet alldeles för mycket...). Ok, du får smita in när någon kommer ut från någon av de andra toaletterna, säger jag till sonen. Det går ju inte att låsa då, men det gör inget för jag vaktar här utanför. Ok, säger han. Sagt och gjort, sonen går in och dörren går igen. MEN, då kommer problemet. Dörren gick inte att öppna utifrån, fast vi inte betalat, och sonen var för lätt för att orka trycka ner handtaget tillräckligt på insidan... Så där satt han fast och jag hade inga pengar att få ut honom med! Och ingen annan stod i kö heller. Så jag bad sonen att sätta sig och kissa som tänkt, också skulle jag fixa hjälp. Men jag hann bara en bit så kom en kvinna och stoppade i en peng i den dörren. Hon hade sett väldigt förvånad ut, sa sonen. Och min lille hjälte hade fixat att kissa trots att han grät och var jätterädd. Tänk er, 4 år och inlåst på en liten offentlig toalett, och dessutom måste mamma gå iväg för att ordna hjälp så han blev helt ensam också. Och ÄNDÅ fixar han att kissa! Min lille hjälte! Självklart fick han en belöning efter den upplevelsen, så han är numera stolt ägare till en Spindelmannendräkt. :-)

Tack för alla bra matförslag!! Vi har varit och handlat nu i kväll, och om vi bara får tag i det sista i morgon, så blir det "ko-kött" (kommer inte ihåg vad det heter, men typ fläskkotletter fast av ko), egen klyftpotatis, haricotes vertes, stekta tomater, majskolvar, stekt Halloumi, bearniesås (hur stavas det??) och aoli. Till efterrätt blir det en enkel hederlig maräng-sviss. :-)

Maken har bihåleinflammation, men i övrigt börjar vi väl kunna kalla oss friska nu, tror jag. Barnen har inte återfått aptiten ännu, men de är i allafall feberfria och leksugna igen. :-)

Man ska inte ropa hej....

Jag trodde verkligen att sjukdomarna hade vänt här i familjen, men inte då... :-( Både sonen och dottern vaknade upp med feber i morse igen. :-( Skruttan har dessutom vägrat både äta och sova, så till slut tog jag henne i famnen och la mig med henne. Då somnade hon i allafall. Under den tiden han både de större barnen och maken också somna i soffan, så svärmor tyckte att hon lika gärna kunde gå och lägga sig hon också. :-) Så alla har nu sovit flera timmar och ingen har hunnit fundera på middag. Vi enades om att maken fick åka och köpa kinamat. Det ska bli gott!! Nu har Skruttan äntligen ätit också - första gången på 7 timmar. (Vilken befrielse!) Såna långa uppehåll gör hon inte ens på natten, så jag vet inte vad det har varit med henne idag.

Nu har det varit någon som varit krasslig hos oss ända sen strax innan Lucia. Jag håller både tummar och tår för att det är sista rycket nu, så vi kan få en sjukdomsfri nyårsafton i allafall. Apropå nyårsafton - om någon har något spännande tips på mat lämplig att äta då, så tar jag tacksamt emot tips. Jag har helt idétorka.