Den unga kärleken

Dottern har två kärlekar - O från dagis och även J från 6-årsklassen. Hon längtar tills hon går sexan och kommer att gå på samma skola som O, men tills vidare så går det bra med J också. Tydligen så brukar J pussa henne när inte de andra ser, men han vågar inte när det är andra nära. :-) Det finns en till i klassen som uttryckt sin kärlek till henne, J:s kompis E, men honom är hon inte kär i. Men hon tycker att det är kul att han är kär i henne. :-) Så söta de är de små liven! :-)

Trevligt värre!

I lördags eftermiddag gjorde vi ju en tur till pulkabacken hela familjen. Det var jättekul, om än något blåsigt.

Maken har just landat efter ett hopp. Landningen gav honom ett rejält sår i ryggen eftersom han slog den i kanten på pulkan. Och han knäckte pulkan. :-)

Sonen hade full fart på snowracern.      Jag fick äran att åka med sonen.

Dottern hoppade ganska rejält i ett av hoppen...


I söndags så var vi som sagt till kyrkan, men på eftermiddagen fick vi storfrämmande. Kusin S med man och tre barn kom på besök. Minsta underverket var det första gången jag träffade, då vi haft så mycket förkylningar och annan sjuka ända sen han föddes strax före jul.

Sex veckor gammal, underbar kille!


Idag har jag, Skruttan och sonen varit på lunch hos MQN igen. Jättetrevligt! JJ, JL och även klasskompis I var där. Vi missade återigen att ta kort på alla våra små tillsammans, men lite andra bilder blev det.

MQNs A  (9 mån) och Skruttan.    JLs goa A (5½ mån)

Skruttan och A filurar     Storkillar! Sonen, MQNs  A (5½ år), JLs L (4½ år)

JJs W (14 mån) i busartagen


Lite funderingar på hur det går med toarenoveringen fick jag också idag, så det är bäst att jag visar lite bilder. :-)

Så här ser golvet ut. Grå-aktig mosaik. Pappa är där och jobbar just nu, så han hamnade med på ett hörn. :-)

Så här ser väggen ut - helvita stora plattor. Det som syns i nederkant är det som ska vara mellan tvättstället och spegeln, vilket är samma mosaik som på golvet.

Må så gott och ha en trevlig kväll!

Om tro

Nu har jag och barnen varit till kyrkan på gudstjänsten. Jag är ju troende, vilket jag antar att de flesta av er vet, och jag känner mig så oerhört trygg i kyrkan. Det värmer så enormt att mina barn också verkar känna så, och att de väljer att följa med mig. De gillar söndagsskolan, och går hellre till kyrkan när det är vanliga gudstjänster eller högmässor, än när det är familjegudstjänster. Idag hade de gjort varsin fin tavla med ett mosaikkors på. :-)

När vi nu sen kom hem så hade pappa med sig en av lokaltidningarna från i fredags (vi har själva den andra morgontidningen). I den var det ett reportage om min kusin E och att hon med hjälp av sin pappa hade byggt upp lagården för tredje gången. Väldigt starkt att orka ta tag i det igen, tycker jag! Du är en väldigt härlig tjej E, och jag skrattade högt åt att du har pastellfärger i lagården. :-) Något annat som värmde väldigt var att arvet från mormor (min farmor), tavlan Nattvarden, sitter på en vägg i lagården. Det lär ni nog vara ensamma om! :-D

Prästen idag frågade oss om vem som gett oss vår tro och vem som hjälpt oss hitta den. Ja, självklart är det ju Gud som gett oss tron, men den som hjälpte mig att hitta dit, var min farmor. Jag följde henne till bönehuset i byn hon bodde i, nästan varje söndag under större delen av min uppväxt. Sen tappade jag nog bort mig själv lite under mina tonår, men sen när en av mina bröder dog så blev min tro starkare igen. Jag klarade inte av att han bara försvunnit, utan självklart finns han i himlen. Jag känner mig nära honom när jag går till kyrkan, och jag kan nästan känna farmor sitta där bredvid mig.

Nu ska jag försöka få i Skruttan lite mat, för om en stund dyker kusin S upp, med sin man och deras tre pojkar, och då lär det bli full fart här. :-)