Gott nytt år allihopa!

Sådär, då är nästan det här året förbi då. Bara ca 1½ timme kvar. Som vanligt kommet jag troligen att somna i soffan innan tolvslaget, om jag inte rent av har lyckats traska upp till sängen, och sen kommer jag att vakna i morgon bitte och vara fascinerad över att jag inte vaknade av raketerna. Inte i år heller... :-)

Vi har vinkat hej då till våra vänner som varit här, och just fått barnen i säng. Vi hade eg planerat att vara själva, men så fick några av våra vänner återbud av sitt sällskap som blivit sjuka, så då bjöd vi hit dem istället. Det blev väldigt trevligt, med massa prat. :-) Inga raketer blev det, men väl en hög med tomtebloss - barnfyrverkerier. Och vi har redan bestämt att våra yngsta, som har ett rejält äktenskapstycke, ska gifta sig om sisådär 20-25 år. ;-D

Min bror har för övrigt lånat strumpbyxor av mig, eftersom han har klänning i kväll. I alla fall ska han ha den på förfesten. Go brorsan! I love you! Du är helt klart ingen fegis! :-D

Nu ska jag korka upp champagnen, för jag lär ju få dricka den nu om den ska bli drucken i kväll. Jag får låtsas att jag är i Ryssland någonstans och att det redan är 2010. :-)

Gott nytt år på er allihopa! Hoppas kvällen blir bra och att det nya året börjar lysande!

Ett litet tips

En sån här dag, som kan sluta i en blöt kväll för många, tänkte jag komma med ett litet tips. En kompis till mig berättade häromdagen att anledningen till att man har "ont i håret" dagen efter en blöt kväll, är att fötterna inte fått andas tilläckligt. Konstigt kanske ni tycker, men jag tyckte att det lät rätt logiskt. :-) För om man efter en utekväll, vaknar i sin egen säng och är klädd som man normalt är när man sover, barfota och kanske i trosor/kalsonger eller ev en pyjamas, då mår man rätt bra. Håret, och övriga huvudet ;-) brukar kännas hyfsat som vanligt. Vaknar man däremot med strumporna, och kanske tom byxorna på, i sängen eller halvvägs dit, då brukar håret ömma en hel del. Och vaknar man i farstun, med både strumpor, byxor och skor på, ja, då har man garanterat riktigt ont i håret. Kontentan är alltså att se till att fötterna får andas under natten, då slipper man ha så ont i håret dagen därpå. ;-D

Gott nytt år på er allihopa!

Blandad kompott

Idag gjorde jag lite reafynd på stan. Det är bara att inse att Stora N nu faktiskt börjar ha lite egen vilja vad gäller kläder. Tuffa ska de vara numera. Var tog mammas lilla parvel vägen? Fast ibland skymtar faktiskt den lilla parveln där under igen, som när hon ville ha en lekmössa (hennes snygga coola mössa ramlar av när hon busar i snön) och valde en lika dan praktisk modell som Mellan F och Skruttan har. :-)

Jag och barnen har tillbringat nästan hela dagen hos mormormamman och morfarpappan. Skruttan körde så gott hon kunde med dem, speciellt med morfarpappan. Han skulle sitta där, ligga där, gå ditåt och självklart ha tid att leka när hon ville. Jag tror att han njöt lite av det faktiskt. :-)

Fick höra häromdagen vad en penionärskuvös är. Ok, jag kanske är lite efter, men jag hade faktiskt inte hört det förut. Roligt hade jag åt svaret i allafall - en inglasad altan/balkong. :-D Rätt träffande faktiskt när jag tänker efter. :-)