Lite av varje

Det har gått lite bättre för dottern torsdag och fredag. Hon har gjort som vi förslog och redan innan rasten bestämma med den hon ville vara med, så att hon kan säga åt E att hon redan har bestämt. E har mest sett förvirrad ut och bitvis hängt på ändå, och bitvis lekt själv. Jag tycker faktistk synd om henne också, för hon skulle verkligen behöva lära sig att leka med flera olika. Men för dottern har det alltså funkat bättre, så jag har skjutit på att prata med E:s mamma.

I fredags följde T med oss hem, och det var stor skillnad på hur de lekte med varandra. Båda tjejerna var lite blyga och verkade inte riktigt veta vad de skulle göra, så jag styrde dem till pyssel och pärlplattebyggnade. (När E har varit här har hon ju tagit kommandot direkt och talat om för dottern vad de ska göra, oavsett om dottern velat göra just det eller inte). Nu kändes det mer som om dottern och T båda två ville låta den andra bestämma. Det släpper nog när de har hunnit leka lite mer med varandra och känner varandra bättre. Sen upptcäkte vi att T:s lillebror är lika gammal som sonen, så när T:s mamma kom och hämtade så sa vi att vi skulle försöka träffas så att även killarna fick leka ihop. :-) Det var en skön lättnad i hela familjen sen under kvällen. :-)

I går hälsade vi på hos B och P, och fick träffa deras lille M lite mer. Han är ju bara 8 dagar äldre än Skruttan och de syntes väldigt väl i minspel, ljud och gester att de är lika gamla. Tyvärr så kom vi inte ihåg att vi hade kameran med oss förrän M hade somnat så det blev inga kort annat än på Skruttan.

Idag ska vi städa lite och så blir det kyrkan. Vi har itne varit dit på hela höstan, annat än på en familjegudstjänst som dottern deltog i, så det känns som om det är på tiden. Barnen gillar ju söndagsskolan också. :-)

Makens pappa dog ju för ett tag sen, och även om det var jättetråkigt så har det inneburit att han fått lite bättre kontakt med sin familj. Han har tidigare haft kontakt med de syskon som varit närmast honom i ålder (en syster som är ca 5-7 år yngre som bor i Tyskland och en bror som är ca 15-20 år äldre som bor i USA), men det har inte varit så mycket de senaste åren. Nu har de däremot fått kontakt igen och han har dessutom fått kontakt med sin äldsta systers ena dotter, som är ung lika gammal som honom, och som han lekte en del med när de var små. Jättekul! Det vore så roligt att få träffa dem någon gång. Vi får se vad vi har för pengar om några år, om det skulle gå att genomföra. :-)

Nu är det lite städning som gäller innan det är dags att gå till kyrkan. Ha en bra söndag!!