Länge sen sist

Usch, och fy på mig! Så dålig jag varit på att uppdatera! Inte ett endaste inlägg på över en vecka... Jag lovar återigen att försöka bättra mig.

Vad har vi då gjort denna tysta vecka? Jo, jag har sytt på sonens trolldräkt och förhoppningsvis blir den klar under eftermiddagen så att han kan ha den på trollfesten på dagis i morgon. Sonen, Skruttan och jag har varit på Öppna förskolan och på kyrkans öppna förskola. Det sistnämnda var första gången på flera år, eftersom det inte passat in i schemat. Lite roligt var att de dagen innan hade hittat handavtryck som jag gjort på dottern och sonen när vi var där sist, vilket borde ha varit våren när dottern var 3½ och sonen skulle fylla 2. Maken och min pappa har fortsatt att renovera på toaletten (för visst har jag berättat att vi rivit ut allt därifrån och att det ska bli alldeles nytt och fräscht?), så vi har haft damm i hela huset. Barnen testade skidorna för första gången i år i söndags, och senare samma kväll trotsade vi snöovädret och gick till isbanan. Barnen blåste i princip över isen på skridskorna, så det var lite svårt att åka dit de ville, men roligt hade de. :-) Vi har även ägnat ett par timmar åt att leta efter barnens lekhjälmar, innan jag till slut hittade dem i förrådet på en plats där de definitivt inte borde ha varit (bland jord och sommargrejer). Skruttan har mest ägnat dagarna åt att dra av sig strumporna och suga på sina tår. Sen har hon kommit på att det är jättekul att prutta med munnen så att det stänker saliv åt alla håll, vilket hennes syskon glatt hakar på. :-) Vi har hunnit fota för julkorten också. Ovanligt för oss att vara ute så sent. Vi brukar normalt ha dem färdigtryckta och klara vid den här tiden. Barnen var så duktiga och vi fotade ca 100 kort. Men när det är tre som ska vara glada samtidigt, så slutade det med att det bara var två stycken som de alla var riktigt fina på. Vi har för en gångs skull kommit ihåg att skicka in bild till lokaltidningen, så att de kan få vara med i Luciabilagan. Så håll utkik där när den kommer! :-) Dottern har fortsatt trassel med klasskompis E, som inte vill låta dottern vara. :-( Vi måste ta oss en ny funderare på hur vi ska kunna hjälpa henne att få ordning på situationen. För det är inget bra när hon önskar att E ska vara sjuk, och att hon vill att jag ska kolla om det är någon dag under veckan som E ska vara ledig, så att hon kan längta till den dagen. :-( Sen hade ett pucko från femman varit och hälsat på i förskoleklassen, och passat på att stoppa dotterns finger i en pennvässare - och sen börja vässa! Dottern fick halva nageln avskuren... :-(

Nu ska sonen få ta över datorn och jag ska gå och amma Skruttan. Sen hoppas jag kunna vila lite också, eftersom jag vaknade 03.45 i natt och inte har sovit mer än ca 30 minuter efter det. Lite mör i huvudet känner jag mig.