Sjukgymnastbedömning

Idag har LillPrinsen fått träffa en sjukgymnast. Vissa sjukhusbesök är jobbiga och gör att jag är nervös och har ont i magen inför dem. Det här var ett sånt. Men jag hade inte behövt vara nervös.
 
Sjukgymnasten konstaterade att LillPrinsen är en oerhört charmig liten kille, som är med och gillar att vara social. Han har ett driv att klara av saker - han blir arg när han inte lyckas med det som han tänkt (tex att få en viss leksak i munnen också sitter den fast så han inte kan få in den i munnen). Han kan mycket, som att vända sig från rygg till mage (väldigt bra åt ena sidan och med lite hjälp fixar han åt andra sidan också), flytta saker mellan händerna och stoppa grejer i munnen. Men han är också väldigt sen med andra saker (motoriskt) där stabilitet i nacke och rygg är det som utmärker sig mest.
 
Hon tyckte det var väldigt positivt att han hela tiden utvecklas - hon kunde se en klar skillnad i motoriken från de anteckningar läkaren gjorde för mindre än en månad sen, och nu. Även att han är social och gillar att vara med bedömde hon som positivt, för då har han en större möjlighet att lära sig av andra.
 
Vi fick ett erbjudande om att få låna en matstol med stöd för rygg och nacke på ett annat sätt än en vanlig har, så att han när han äter ska kunna fokusera på ätandet och inte på att hålla sig stadig. Men jag tackade nej till det just nu, då vi än så länge bara har börjat med lite smakisar och matstunderna blir väldigt korta. Men jag ska fundera ett varv till när det är dags att börja byta ut något mål.
 
Så nu får vi se var det här leder. Vi ska träffa henne igen om en månad också ska hon göra en ny bedömning av honom då. Under tiden har vi fått några saker som vi ska hjälpa honom med, saker som han gör ibland, men som det vore bra om han lärde sig att göra jämt.
 
Och LillPrinsen själv slocknade som en sten så fort vi var färdig hos sjukgymnasten. Kanske inte så konstigt när han fått jobba hårt i en hel timme.