Habiliteringen

Idag var vi på ett första möte på habiliteringen för LillPrinsens räkning. Jag laddade upp med att få en panikångestattack på morgonen innan vi skulle dit...
 
En logoped och en sjukgymnast fick vi träffa. Samtidigt. Lite rörigt men jag tror att det gav både dem och oss något i slutändan i allafall. Vad kom de fram till då? Jo, LillPrinsen behöver en del träning för att bygga upp sin styrka och grovmotorik. Vi jobbar vidare med de övningar vi fått av den gamla sjukgymnasten, plus att vi fick en till övning. Målet är att få honom att klara att själv sätta sig upp från liggande. Det händer att han gör det, men det är inte ofta och det är inte heller på "rätt" sätt, mer slumpen. Vi blev även tipsade om att köpa en så stor Pilatesboll vi kan hitta och sen jobba med LillPrinsen på den... Skummare än skummast. Det ska tydligen kunna stärka bla bålen på honom. Logopeden tyckte att vi ska jobba mer med stödtecken och även att göra ljud och se om LillPrinsen härmar oss. "Hinner ni med all hans träning?", frågade sjukgymnasten. "Det blir ju en del extra jobb med honom med motorikträning, ljudträning och allt som ska göras runt hans ätande, också springer ni väl en hel del på sjukhuset också..."
 
Hinner med? Har vi något val? Vi vill ju att han ska få bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas. Vi måste ta oss tid.