Förklaring på LillPrinsens hörselnedsättning

Jag fick hem papper som kuratorn på hörselrehab skrivit som ska skickas med den nya vårdbidragsansökan. Det var så oerhört bra skrivet att jag plötsligt förstod mycket bättre vad LillPrinsens hörselnedsättning innebär. :-)
 
"LillPrinsen har ledningshinder och sensorineural hörselnedsättning, blandad typ, ospecificerad. Bär hörapparater. Sensorineural hörselnedsättning innebär att skadan sitter i snäckan och ger en sämre taluppfattning/ljudkvalitet. Kan liknas vid om radiokanalen inte står riktigt på rätt frekvens. Ledningshindret innebär att radions ljud är nedskruvat. Konsekvenserna av denna kombination blir att ljudet blir både svagare samt ej inställd på rätt frekvens. Det resulterar i att hjärnan först måste anstränga sig på ljuden och sedan lägga pussel vad som sägs eller vad som låter."
 
Sen antar jag att många, liksom jag själv från början, tror att bara för att man får hörapparater så hör man "som vanligt". Men det gör man inte. Har man en hörselnedsättning så försvinner inte den bara för att man får en hörapparat, utan man får bara hjälp att höra lite bättre. I LillPrinsens fall så har jag uppfattat det som att det är ljudvolymen som förändrats så att han hör svagare ljud än utan dem, men fortfarande inte som någon fullt hörande kan. Och detta "frekvensfel" finns fortfarande kvar.
 
För övrigt så tänker jag lite "stackars människor" när jag läser papper vi får från sjukvården som rör merarbetet runt LillPrinsen. Och sen inser jag att det är oss det står om. Det är vi som gör allt det där extra. Inte konstigt att vi oftast är helt slut i huvudet både jag och maken...
#1 - - Ninakrigarprinsessa.blogg.se:

Jag började blogga i höstas när det kändes som om jag verkligen behövde skriva av mig! Vem vet hur länge D håller sig för mig, skönt att skriva det man inte alltid orkar säga till andra alltid. Den där bubblan, där allt är ok, inte dåligt och inte jättebra, men när man håller sig flytande, levande. Och så spräcks den lite. Verkligheten. Jag får svackor ibland då jag bara blir så rädd att förlora allt, även om mitt barn mår bra nu. Tänk om...

Svar: Precis! Tänk om... Den känslan känner jag igen.
Skruttans mamma

#2 - - Nin:

Med andra ord, det var skönt att hitta en blogg som man kan relatera till❤️

Svar: Jag har läst lite i din blogg och kan bara hålla med. :-) Vi verkar ha en hel del gemensamt i hanteringen av våra barns olika svårigheter. :-)
Skruttans mamma

#3 - - Alexander:

Hej,

Finns det någon möjlighet att kunna få kontakt med dig, vi är i samma sits med ett barn som fått diagonosen Alagille. Hör gärna av dig. hjalles_dator@hotmail.com. Eller adda mig på facebook.

Mvh Alexander